Shopify Markets vs Shopify Multi-Stores? Vælg den rigtige Shopify-opsætning til din globale vækstrejse

Det kan være svært at skelne mellem, hvornår du bør vælge Shopify Markets eller Shopify Multi-Stores, når du er aktiv i flere forskellige lande, ønsker at ekspandere til et nyt marked eller drømmer om at udvide din forretning internationalt. 

Derfor giver vi dig et overblik over, de fordele og ulemper de to forskellige opsætninger har, samt hvornår det er væsentligt at bruge det ene frem for det andet til din kommende internationale strategi.

Shopify Markets

Shopify Markets er et brugbart internationalt administrationsværktøj, som Shopify-brugere kan tilgå. Opsætningen giver dig en række fordele, der på baggrund af den mindst mulige indsats kan give hurtig adgang til udvidelsen af nye markeder. 

Det hjælper dig med at identificere, opsætte, lancere, optimere og administrere dine internationale markeder fra én Shopify-butik – og har du Pro-udgaven, kan du tilgå endnu flere features, som optimerer og simplificerer processen.

Med Shopify Markets er det muligt at oprette skræddersyede online shopping-oplevelser for tilpassede kundesegmenter. Værktøjet giver dig ligeledes mulighed for at oprette forskellige markeder, der er målrettet de lande og områder, der er aktuelle for dig.

 

Fordele Ulemper
 • Du har samlet alt et sted, og undgår derved flere installationer og tech stacks der skal vedligeholdes mv.
 • Du betaler kun for én backend.
 • Det er muligt at køre TLD’er (Top Level Domains) på samme backend, så f.eks. domæne.com og domæne.dk kan have samme lagerstyring mm.
 • Det er muligt at samle ‘SEO-værdien’ på .com domænet og køre med sproglag (.com/da etc.) – afhængigt af jeres behov.
 • Det er muligt at have website.de og website.dk på seperate domæner, men samme backend.
 • Priser konverteres automatisk til de forskellige valutaer afhængigt af hvor brugeren lander.
 • Det er muligt at ‘Auto translate’ alle tekster – Dette er dog ikke anbefalet ud fra et kvalitets/strategisk perspektiv.
 • Det er muligt at have forskellige shippingmuligheder/ betalingsmuligheder.

Shopify Markets Pro

 • Det er muligt at lave et B2B-login på samme shop, såfremt det er relevant for jer.
 • Det er muligt at beregne SKAT, TOLD, VAT etc. automatisk i de forskellige lande.
 • Det er ikke muligt at lave differentierede, SEO-venlige URL’er pr. land – F.eks. vil en URL hedde det samme på trods af land. Så eksempel.com/collections/dresses vil være eksempel.dk/collections/dresses
 • På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at ændre produktpriser uden at ændre prisen på alle markeder. Dog er valutaen fortsat den rigtige. Dvs. man kan ikke have differentierede priser på forskellige markeder.
 • E-mails kan ikke oversættes. Hertil skal Klaviyo benyttes som mellemled. Dog er det muligt at oversætte system-mails via Translate & Adapt Automatic. Systemmails er f.eks. ordrebekræftelser mm.


Generelt set er Shopify Markets et nemt og brugervenligt værktøj, der hjælper med at minimere de pågældende barrierer, som forekommer i de enkelte lande. Selvom der fortsat er visse begrænsninger, udvikler Markets sig hele tiden i takt med nye features og opdateringer. Ligeledes er det en billigere og mindre risikovillig løsning til at teste nye markeder, da du ikke forpligter dig til omfattende krav og tid, som er tilfældet med flere Shopify-butikker.

Shopify Multi-Stores

Modsat Shopify Markets, hvor alt er samlet under én butik, så er Shopify Multi-Stores separate Shopify-butikker, der fungerer uafhængigt af hinanden. En sådan struktur er med til at give mere kontrol og fleksibilitet til hvert enkelt marked, der gør det nemmere at differentiere sig, hvad angår de forskellige produkter, priser og kampagner. 

Derfor kan Shopify Multi-Stores være fordelagtigt for dig, der har specifikke krav til opsætningen, unikke distributøraftaler i de enkelte lande og/eller mange fragtleverandører afhængig af geografien. Du har ligeledes mere adgang til at lave differentierede løsninger – også med koden. Det betyder, at der f.eks. kan laves integrationer til.

Fordele Ulemper
 • Det er muligt at lave differentierede URL’er pr. land.
 • Det er muligt at ændre produktpriser uden at ændre prisen på alle markeder med den korrekte valuta.
 • Det er muligt at oversætte alle slags e-mails til det pågældende sprog i landet.
 • Hvis du er Shopify+ bruger, er det muligt at have 10 forskellige domæner gratis.
 • Du har mulighed for integrationer til PIM/ERP.
 • Øget tidsforbrug på at administrere butikker.
 • Højere omkostninger, hvad angår teknikken (Udviklingstimer) før de forskellige opsætninger fungerer korrekt.
 • Dublerede integrationer, f.eks. til jeres PIM/ERP, såfremt det er en udfordring.
 • Flytning af tema, data og indhold til en ny butik. Der kan være opgaver med vedligeholdelse, som bliver en tidssluger, hvis det ikke automatiseres.
 • Du betaler pr. installation.

 


Selvom Shopify Multi-Stores er mere tidskrævende og omkostningstungt, opvejer den uendelige fleksibilitet i høj grad. Det kan give en mere robust og langsigtet løsning i internationaliseringsprocessen, alt afhængig af jeres præferencer. Denne løsning egner sig bedst til de større e-commerce-brands.

 

Shopify Markets eller Shopify Multi-Stores?

Som ovenstående også illustrerer, er der fordele og ulemper ved begge metoder. Hvorvidt du bør vælge den ene frem for den anden afhænger af dine behov samt hvor ambitiøst et setup du ønsker. 

Går du med et ønske om at ekspandere til et nyt marked, kan det være en god idé at starte på Shopify Markets med henblik på at teste markedet. Afhængigt af performance, i forhold til om markedet er rentabelt eller ej, kan du overveje at oprette Multi-Stores senere hen. Dette er dog en relativ tung proces, da Multi-Stores er mere omfattende end Markets, men som sagt en mulighed, såfremt det ønskes.

Hovedreglen er som udgangspunkt:

 • Er du en mindre virksomhed, anbefaler vi Shopify Markets, da det er en billigere og mindre risikovillig løsning til at teste nye markeder. Ligeledes er opsætningen nem og brugervenlig, der gør det mindre tidskrævende.
 • Er du en større virksomhed, anbefaler vi pt. Shopify Multi-Stores, da det giver dig større kontrol og fleksibilitet samt mulighed for at differentiere dig yderligere.

Kom i gang med din globale vækstrejse

Det er dog ofte komplekst at navigere og ekspandere til nye markeder. Det kræver, at du sætter dig grundigt ind i strategien, da det er afgørende for, hvilken af de to metoder, du vil få mest glæde af. Derfor er vores bedste råd at du forholder dig til, hvad dine behov, ønsker og mål er, for at få den rette opsætning fra start. 

Virker det som en uoverskuelig opgave, står vi klar til at hjælpe dig med at vækste internationalt. Vores kompetencer spænder bredt og vi hjælper med alt fra markedsanalyse samt markedsudvælgelse til lokaliseringsstrategi, opbygning af websites og meget mere. 

Ønsker du tilmed at blive klogere på de forskellige priser på Shopify’s abonnementer, gebyrer samt hvad der gør sig gældende for Markets og Multi-Store, kan du læse nærmere om det her.

OBS: Priserne er opdateret i juni 2023.

 

Kilde: https://help.shopify.com/da/manual/