Estimeret priser på Shopify Markets og Multi-Store

Bliv klogere på priserne for Shopify Markets sammenlignet med Shopify Multi-stores med et overordnet indblik i abonnementspriser, gebyrer mv. 

Satsen af gebyrer samt priserne kan løbende ændre sig, hvorfor der skal tages forbehold for, at priserne er opdateret i juni 2023.

Shopify Markets priser 

De fleste funktioner i Shopify Markets er gratis at bruge, hvis du har et Shopify-abonnement. Benytter du dig af Shopify Payments, bliver du ikke pålagt nogle transaktionsgebyrer – men funktioner som pålægges et gebyr bruger en prismodel med gebyrer pr. transaktion. 

Når du registrerer betalingen for en ordre, bliver du opkrævet et Shopify Payments-gebyr, der dækker omkostningerne for behandling af betalingen, og satsen heraf afhænger af hvilket kreditkort der benyttes.

Følgende transaktionsgebyrer gælder ved internationale salg: 

  • 0,85% i gebyr pr. ordre, når told og importafgifter beregnes med Shopify Payments, og 1,5% i gebyr ved brug af en alternativ betalingsudbyder.
  • Gebyr på 2% (1,5% i USA) pr. ordre, når valutaen konverteres med Shopify Payments.
  • Gebyrer ved brug af lokale betalingsmetoder er inkluderet som en del af Shopify Payments’ internationale betalingsbehandling.

Kilde: https://www.shopify.com/dk/markets

Shopify abonnementer Pris om måneden Pris om året Bedst til
Basic Shopify $39 Betalingsgebyr: +2,9% og 30 cent pr. transaktion $29 (25% discount) Nye virksomheder med e-handel og lejlighedsvist fysisk salg.
Shopify $105 Betalingsgebyr:  +2,6% og 30 cent pr. transaktion $79 (25% discount) Virksomheder i vækst, der sælger online eller i butikker.
Advanced Shopify  $399 Betalingsgebyr:  +2,4% og 30 cent pr. transaktion $299 (25% discount) Skalerbare virksomheder, der har brug for avanceret rapportering.
Shopify+ $2000 Betalingsgebyr:  +2,15% og 30 cent pr. transaktion N/A Udvidet version af Shopify, som er designet til store virksomheder med høje krav til tilpasning og skalerbarhed.

 

OBS: Bruger du en tredjepart til betaling og ikke Shopify Payments, betaler du et transaktionsgebyr på følgende: basic 2,0%, Shopify 1,0%, Advanced 0,5% og Shopify+ 0,15% for omkostninger til sikkerhed og overholdelse af angivne standarder.

 

Priseksempel

For at give dig en idé om, hvad prisen for Shopify Markets kan være, får du her et eksempel. 

Vi antager, at du er aktiv i 3 forskellige lande, hhv. Danmark, Tyskland og Sverige og omsætter sammenlagt for $30000 om måneden.

Ligeledes ønsker du et basisabonnement, der betales en gang om måneden, hvoraf Shopify Payments er tilknyttet. Det vil sige, at beregningen er med udgangspunkt i Shopify’s standard betalingsgebyrer. 

Vi antager, at den gennemsnitlige ordreværdi er $50.

 

Beregningen for prisen pr. måned vil lyde således:

Omsætning pr. måned / gennemsnitlig ordreværdi = samlet antal transaktioner/ordre

$30000 / $50 = 600

 

Ordreværdi – betalingsgebyr = pris på betalingsgebyr pr. ordre

$50 – 2,9% + 0,30 = $1,75

 

Betalingsgebyr pr. ordre * antal ordrer = samlet pris på gebyrer

1,75 * 600 = $1050

 

Samlet pris på gebyrer + abonnementspris = endelige pris på denne løsning 

1050 + 39 = $1089 

 

Det vil sige, at den endelige pris for denne abonnementsløsning er $1.089, hhv. 7.585 kr. om måneden. 

 

Shopify Markets Pro priser

Markets Pro bruger en model med løbende betaling, hvilket gør det muligt at prøve i en periode med mulighed for at deaktivere det igen, hvis ønsket. 

Dog er det væsentligt at pointere, at Markets Pro på nuværende tidspunkt kun er tilgængelig for alle abonnementer, der bruger Shopify Payments i USA. Flere regioner, produktkategorier og betalingsudbydere vil fortsat tilføjes i takt med at Markets Pro gøres tilgængeligt for flere på sigt. 

Prisen for et Pro-abonnement er bundet op på følgende gebyrer for internationale ordrer: 

  • Et transaktionsgebyr på 6,5% som inkluderer gebyr for behandling af betaling.
  • Et vekselgebyr på 2,5%, som er det samme som valutagebyr. Vekselgebyret tilføjes som standard til dine produktpriser, og det betales af dine kunder. 

 

Du kan bruge følgende beregning til at udregne Markets Pro-udbetalinger: 

  • Total order cost – (remitted tax/VAT + remitted duty + processing fee + currency conversion fee) = amount paid

 

Da det forrige priseksempel tager udgangspunkt i 3 europæiske lande, er Markets Pro ikke tilgængeligt i dette tilfælde, eftersom Shopify Payments ikke benyttes i USA.

 

Shopify Multi-Store priser

Prisen på Shopify Multi-Stores afhænger af, hvor mange domæner du har opsat, samt hvilket Shopify-abonnement, du har tilknyttet. 

Priserne på dine domæner kan variere en hel del, da opsætningen oftest er skræddersyet hvert enkelt domæne. Derfor afhænger det af dine forudsætninger, krav og aftaler.

Har du til gengæld Shopify+ abonnementet får du adgang til 10 gratis domæner. Har du behov for flere end 10 domæner, koster det $250 pr. måned pr. butik.

 

Priseksempel

Vi fortsætter med antagelsen om, at du er aktiv i 3 lande, hvoraf du i dette tilfælde har tilknyttet 3 basisabonnementer til hvert land.

Omsætningen lyder fortsat på de $30000 i måneden med samme gennemsnitlige ordreværdi på $50.

 

Hertil vil beregningen være følgende: 

Pris på abonnement * antal abonnementer = samlet abonnementspris pr. måned.

39 * 3 = $117

 

Samlet abonnementspris + samlet pris på gebyrer = endelige ca. pris på denne løsning.

117 + 1050 = $1167

 

Vælger du denne løsning, vil prisen lande på ca. $1167, hhv. 8.129 kr. om måneden.