Praktikant til data & performance - efterår 2023

Drømmer du om at udvikle dine kompetencer inden for dataanalyse og kickstarte din karriere som digital marketingkonsulent?

Så skal du være praktikant i vores Data & Performance-team. Vi har skræddersyet et praktikforløb, der gør dig klogere på, hvordan vi bruger data til at hjælpe danske og internationale virksomheder med at vækste online.


Hvad skal du lave?

Dataanalyse – og det at tolke på den indsamlede og analyserede data – er et bærende element i digital markedsføring. I vores Data & Performance-team kommer du til at arbejde med data og bidrage med indsigter og viden, der munder ud i øget performance for vores kunder.

Dine opgaver bliver, i grove træk:

 • At indsamle og analysere data igennem forskellige analyseværktøjer med fokus på fx målgrupper, konverteringsoptimering og produkteffektivitet
 • At analysere og undersøge forskellige markeder, brancher, trends og tendenser og udlede potentielle sammenhænge med forretningsmæssig performance
 • Intern rapportering og vidensdeling, så dine kolleger kan omdanne indsigterne til tiltag, der kan implementeres og skabe værdi for vores kunder

Praktikken byder på en kombination af selvstændige opgaver og større dataprojekter i samarbejde med andre. Du vil i forløbet komme til at arbejde med – og derigennem få kendskab til – følgende værktøjer:

 • Google Analytics 4
 • Google Search Console
 • Google Drive
 • ClickUp
 • Ahrefs

Derudover får du indsigt i en lang række digitale markedsføringsdiscipliner – fx SEO, Google ads, Paid social, e-mail marketing og affiliate marketing.

Praktikforløbet er med andre ord det optimale startskud for en spændende karriere i en branche i rivende udvikling. Og da afdelingen er nyopstartet, har du i høj grad mulighed for at sætte dit præg – vi vil elske at høre dine indspark!

Hvem er du?

Du er studerende på en relevant uddannelse, fx inden for markedsføring, multimediedesign, e-handel, datavidenskab, medievidenskab eller lignende. Du brænder for at udvikle dine kompetencer inden for online marketing, forretningsforståelse og dataanalyse.

Vi forventer, at du er klar til at investere helhjertet i et praktikforløb på minimum 10 uger – og meget gerne længere.

Du er det rette match, hvis du:

 • Har kendskab til digital markedsføring og relevante online markedsføringskanaler
 • Er initiativrig, selvkørende og trives med at arbejde selvstændigt med mulighed for sparring
 • Har kendskab til eller arbejdet med data- eller branche-/markedsanalyser før
 • Forstår at spotte tendenser og trends i markedet/branchen og andre eksterne faktorer, der potentielt kan påvirke en forretning

Hvem er Searchmind?

Lad os give dig et billede af den virksomhed, du bliver en del af.

Searchmind er et performance marketing bureau beliggende i Aarhus C – herfra arbejder +50 medarbejdere, der er blandt branchens bedste. Vi arbejder hver dag for at hjælpe vores mere end 300 kunder med at optimere deres digitale tilstedeværelse og vækste deres forretning via Google og de sociale medier.

Vi værdsætter fællesskabet og gør vores allerbedste for at skabe et inspirerende arbejdsmiljø. Det betyder, at du kan se frem til rigtig mange gode timer i fremragende selskab – uanset om du er mest til en frisk gåtur i frokostpausen, en drabelig duel i bordfodbold, en kold fredagsøl i hånden eller noget helt fjerde.

”Formålet med min praktik ved Searchmind var at få be- eller afkræftet om jeg skulle arbejde med marketing, og om det skulle være på bureausiden. Jeg fik et dybdegående kendskab til branchen og Searchmind som virksomhed, der helt fjernede tvivlen. I dag har jeg en rolle, hvor jeg i samarbejde med vores specialister rådgiver vores kunder om den rigtige digitale strategi.”

– Simon Pagh Kristensen, Senior Manager – Client Strategy

Hvad tilbyder vi?

Som praktikant i Searchmind kan du glæde dig til:

 • den nyeste viden, sparring og workshops, der gør dig endnu dygtigere til dit felt
 • et stærkt hold af medpraktikanter, som du kan sparre og dele erfaringer med undervejs
 • en dygtig og dedikeret mentor, der sætter din udvikling i højsædet
 • opgaver, der gør en forskel for nogle af Danmarks mest ambitiøse virksomheder
 • inspirerende omgivelser i Aarhus C med frokostordning, stort snackudvalg og en altid velfungerende kaffemaskine

Du kan læse mere om vores talentprogram for praktikanter lige her.

Bliv en del af vores team

Er du klar til at kickstarte din karriere? Så fortæl os hvem du er, og hvad du brænder for.

Send din ansøgning til rekruttering@searchmind.dk – men vent ikke alt for længe, for vi holder samtaler løbende.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Praktikstart: August/september 2023

Af hensyn til GDPR må du rigtig gerne undgå oplysninger som CPR-nummer og andre personfølsomme oplysninger i de dokumenter, du sender til os.