February 9, 2023

Customer Lifetime Value: Nøglen til effektiv budgivning

Customer Lifetime Value (CLV) er afgørende for at forstå hver kundes langsigtede værdi og dens betydning for jeres markedsføringsstrategi. I denne artikel dykker vi ned i, hvordan CLV anvendes til at forbedre budgivning gennem Value Based Bidding og beskriver integreringen af CLV i Google Analytics 4.

Customer Lifetime Value kort fortalt

Lad os dykke ned i konceptet Customer Lifetime Value (CLV). For nylig havde jeg en samtale med min kollega Kasper om, hvor han typisk foretager sine indkøb, og han nævnte Zalando. Hans første køb på platformen tilbage i 2018 var på 400 kr., men siden da har han næsten udelukkende handlet der. Dette eksempel illustrerer, at kunder potentielt kan være mere værd end det beløb, de lægger i første omgang. Ved at identificere en kundes potentielle livsværdi og skræddersy jeres markedsføringsstrategi efter dette, kan I, selv i en udfordrende økonomi, positionere jer som konkurrencedygtige spillere på markedet.

CLV i Google Analytics

Googles seneste generation af budstrategier kan blive afgørende for den måde, vi annoncerer på. Med disse nye funktioner behøver man ikke længere udelukkende at fokusere på mellemliggende KPI’er som CPC eller CPA; de kan nemlig nu opsættes med forretningsresultater som f.eks. livstidsværdi for kunderne.

Den tilgang kaldes Bidding for Value og i nogle af de mest avancerede tilfælde, kan der indtastes livstidsværdi data direkte i Ads-kontoen, hvilket anvendes som indikator, når der skal besluttes, hvor meget man vil give for en kunde.

Lad os uddybe, hvordan 'Value Based Bidding' fungerer ved at se på et relevant eksempel. Forestil jer, at vi har tre forskellige kunder, hvor konverteringsværdien er henholdsvis 500 kr., 1000 kr. og 1500 kr. Normalt ville alle tre kunder modtage det samme bud på 50 kr. i en traditionel 'Conversion Bidding' tilgang. Med 'Value Based Bidding', derimod, tildeles hvert bud individuelt baseret på kundens potentielle livstidsværdi: således ville de få bud på henholdsvis 25 kr., 50 kr. og 100 kr.

Når vi anvender denne metode sammen med en robust blanding af førstepartsdata, oplever vi profitable resultater. Det er vigtigt at bemærke, at dette ikke er en løsning for den kortsigtede strategi. Men hvis jeres mål er at identificere og tiltrække rentable kunder over længere tid, er det absolut værd at integrere Customer Lifetime Value (CLV) i jeres marketingstrategi.

Google Analytics Universal Analytics er nu udfaset, og Google Analytics 4 har overtaget. Dette nye system inkluderer Customer Lifetime Value som en integreret funktion, hvilket gør det nemmere for jer at anvende CLV som en konkret KPI i jeres samlede marketingmix.

Følg med på LinkedIn, hvor vi løbende holder dig opdateret med digitale nyheder.