Teknisk SEO

Oplever du, at dit website ikke får de forventede resultater på trods af omfattende søgeordsanalyser, troværdige linkprofiler og content strategier? Der er højst sandsynligt noget, der spænder ben for sidens udvikling, og fejlen skal i mange tilfælde findes i den tekniske, bagvedliggende opbygning. Eftersom at Google læser dit website helt anderledes, end du selv gør, så gælder reglen, at kun en korrekt opbygget side er en 100 % velfungerende side. Google foretrækker at se på sider med ren kode, velorganiserede sideelementer og optimeret indhold, og derfor er det vigtigt, at man også ser på de bagvedliggende strukturer.

Teknisk optimering af dit website

Konkurrencen i Googles søgeresultater er stor – lad os bare slå det fast. Så hvis man i dag vil op og slås om de bedste placeringer, så kræver det, at man har en 100% optimeret hjemmeside. Er dit website kun optimeret med 90-95%, så vil du formentligt tabe til dine konkurrenter, der er bedre stillet. Når man taler om søgemaskineoptimering, så er der et bredt spekter af faktorer, som spiller ind på dit websites performance – herunder linkprofiler, social tilstedeværelse og lign. Men den tekniske optimering, som foregår på selve websitet, er den man selv kan styre, og derfor skal den være helt på plads.

Det er derfor vigtigt, at hvert enkelt element er optimeret til at opfylde Googles omfattende retningslinjer, således at den ikke bliver straffet for duplikeret indhold, pagination, dårlig pagespeed og andre kritiske onsite elementer. Det er noget af det, en teknisk tilstandsrapport kan være med til at klarlægge, og som sidenhen skal optimeres som en del af teknisk SEO.

Få en teknisk tilstandsrapport

En teknisk tilstandsrapport udarbejdes med henblik på at øge et websites synlighed i Googles søgeresultater. Det gælder med andre ord om at optimere på de aspekter, som Google vurderer siden ud fra. I rapporten gennemgår vi hele websitet fra A til Z med det formål, at det tekniske fundament skal være så stærkt som muligt i forhold til Googles retningslinjer.

Elementerne, der er listet op herunder, kan synes ubetydelige, men ikke desto mindre kan de hurtigt påvirke dit websites performance negativt i søgeresultaterne. Det skyldes, at Google foretrækker en side, der er optimeret, organiseret og korrekt sat op frem for en, der er eksempelvis fyldt med duplikeret indhold, broken backlinks og billeder uden Alt-tags. Hvis der er fejl og mangler blandt disse elementer, kan din side blive nedprioriteret i søgeresultaterne på søgeord, som er afgørende for din forretning. Derfor er den tekniske tilstandsrapport et vigtigt værktøj, der kan fortælle noget om, hvorfor din side muligvis ikke performer som forventet. Og endnu vigtigere, så viser den lige præcis, hvor specialisterne skal sætte ind med optimeringer for at øge synligheden.

En onsite tilstandsrapport dækker blandt andet følgende:

  • Kildekodens opbygning
  • Hastighedsoptimering
  • Indekseringsproblemer
  • Mobilvenlighed
  • Løsningsforslag
  • META data
  • Indholdsoptimering
    … og meget mere!

Den rette tekniske erfaring

Den tekniske del af SEO er vigtig, fordi den er grundstammen i alle hjemmesiders opsætning, og netop derfor kan det være en stor mundfuld at give sig i kast med, hvis ikke man har kompetencerne med sig. Det er her, vi kommer ind i billedet. Teknisk indsigt, viden og overblik vigtige forudsætninger for at finde de benspænd, der forhindrer din side i at se godt ud i Googles øjne og performe i søgeresultaterne. Er du i tvivl om din virksomheds nuværende tekniske onsite situation, så giver vi gerne en objektiv analyse af den nuværende tilstand samt specifikke forslag til forbedringer.