luk menu

Hastighedsoptimering

Hastighedsoptimering er en vigtig del af SEO

Google bliver mere og mere fokuseret på en hjemmesides hastighed. Jo langsommere den er, jo mere har Google tendens til at nedprioritere hjemmesiden. Det sker af den simple grund, at undersøgelser viser en bruger har større tilbøjelighed til at forlade websitet inden for 3 sekunder, hvis ikke hjemmesiden er færdigloadet. Derved er dette ikke et godt søgeresultat for brugeren, og Google vil derfor nedprioritere dig.

En langsom hjemmeside bliver nedprioriteret i Google

Der er selvfølgelig forskel på om en hjemmeside loader utrolig langsomt, rigtig hurtigt eller en god mellemting. Har du pt. en hjemmeside der loader OK hurtigt, så vil du med høj sandsynlighed ikke mærke de helt store placeringsløft, ved at foretage hastighedsoptimering af dit website.

Der findes flere forskellige metoder til at teste dit website, men ved at gå efter Googles eget hastighedsværktøj – PageSpeed Insights – får du hurtigt et overblik over den nuværende status. Og endnu bedre, hvad du kan gøre bedre i prioriteret rækkefølge for at gøre dit website hurtigere. Vi kan hos Searchmind hjælpe dig, hvis den hjemmeside bygger på WordPress CMS.

 

Typiske fejl for din hastighed

 

Der ses mange forskellige fejl, men top 3 af dem vi ser oftest hos os, er nedenstående:

 1. Langsom server
  Er din server langsom, kan du næsten have optimeret din hjemmeside så godt du umiddelbart kan, men hvis serveren ikke giver brugeren lov til at hente elementerne så hurtigt som de har mulighed for, så er det næsten ligegyldigt. At have en god server, er en rigtig god idé for at have et fornuftigt fundament til en hurtig hjemmeside.
 2. Filstørrelser på billeder
  Tager du et billede med et spejlrefleks kamera og lægger det ind på hjemmesiden, som et almindelig billede i konteksten, vil du med høj sandsynlighed få brugeren til at hente meget mere data, end der er nødvendigt. Der findes flere softwares til at weboptimere og tilpasse dimensioner af billeder, hvis der er tale om et større album. Ellers er der altid Photoshop som har en Save for web funktion, og billedet får en betragtelig lavere filstørrelse.
 3. Mange CSS-filer
  CSS er nødvendigt, for at få dit website til at være flot, dynamisk og responsivt. Men har du oprettet eksempelvis 20 mindre CSS-filer der alle loader kode, vil hjemmesiden være længere om at loade. Det løses forholdsvis nemt, ved at fusionere disse CSS-filer i én større fil.
  Bemærk: Kaster du dig ud i fusionering af CSS-filer, skal du være opmærksom på den nuværende rækkefølge af filerne, da det kan spille en rolle ved load af en URL.

Har du brug for hastighedsoptimering?

Har du et langsomt website? Skal du have hjælp til at hastighedsoptimere dit website og derigennem få et website der har tendens til at ranke højere? Så står vi gerne til rådighed, samt hjælp til SEO for dig og din virksomhed.

Vil du samarbejde med os?

Lad os hjælpe dig med at finde den rette løsning der matcher din virksomheds behov, så du får den rette synlighed i Google, der konverterer og skaber omsætning.